למה המחזור ארוך יותר מהרגיל?

למה המחזור ארוך מהרגיל

את מקבלת מחזור כמו שעון שוויצרי. יודעת איך הוא יהיה ביום השני למחזור, ומתי לקבוע דברים כשהוא מסתיים, ופתאום, הוא לא נגמר! למה?

אז מה גורם למחזור לא לרצות להסתיים?

מחזור נע בממוצע בין יומיים ועד שבוע. וכן, הוא יכול להשתנות.
ככלל, מחזור מעל 7 ימים נחשב "מחזור ארוך".

לא תמיד צריך להיבהל, אך אנו ממליצים כן להיוועץ עם רופא/ת הנשים שלך אם המחזור שלך שהיה עד כה סדיר בכמותו ואורכו, לפתע השתנה. שוב, ברוב המקרים לא תהיה סיבה לדאגה, אך רצוי תמיד לקבל חו"ד רפואית.

מהן הסיבות האפשרויות לשינוי פתאומי במחזור:

  1. כאשר אין סיבה– מחזור בהחלט יכול להשתנות לפתע, אך צריך לשוב לקדמתו זמן מה אחרי.
  2. תקופות חיים– גיל ההתבגרות ופרה-מנופאוזה הן 2 תקופות שבהן יכולים להופיע דימומים חריגים מהרגיל.
  3. לחץ– כולנו חווים לחץ, ובמידות מסוימות זה אף משפיע על גופנו, ובכללו, על המחזור החודשי שלנו שיכול לא להגיע בזמן או להימשך יתר על המידה.
    לחץ משפיע בין השאר על רמות ההורמונים בגוף וזאת הסיבה שהמחזור יכול להשתנות.
  4. תרופות- ישנן תרופות כמו אספירין או מדללי דם, או כאלה על בסיס הורמונלי שיכולות להשפיע על כך.
    גלולות למניעת הריון– בעוד הן נוטות לסדר את המחזור החודשי, בתקופה הראשונה לנטילתן, הדימום המחזורי יכול להשתנות עד שהגוף מתרגל להורמונים בגוף.
    אם לאחר מספר חודשים עדיין אין הטבה והדימום ממשיך להיות ארוך, התייעצי עם רופא/ת הנשים שלך. אולי יומלץ לך להחליף לגלולות אחרות.
    נציין שגלולות הmini-pill- שהן על בסיס פרוגסטרון בלבד יכולות לגרום לדימום על בסיס יומי, ולכן צריך לקחתן בשעה קבועה ובאופן סדיר.
  5. התקן תוך רחמי– התקנים, לרוב על בסיס לא הורמונלי, יכולים לגרום בשלושת החודשים הראשונים להתעצמות והתארכות המחזור החודשי. גם אלו שעל בסיס הורמונלי יכולים לגרום לדימומים בין וסתיים, אך הראשונים יודעים בכך שיכולים להעצים את המחזור.
  6. ביוץ– ישנן נשים שמדממות בזמן הביוץ. כאשר הביוץ מגיע מיד לאחר המחזור, הוא יכול לגרום למחזור להיראות ארוך מהרגיל.
  7. גלולת היום שאחרי– אמצעי חירום זה יכול לגרום לעיתים להופעת דימום לא סדיר ומחזור אריך מהרגיל. אם הדימום ממשיך יותר משבוע, עליך להיבדק על-ידי רופא נשים.
  8. הריון– בזמן הריון יכול להופיע דימום. בכל הופעת דימום יש להיבדק אצל רופא.ת נשים (כדי לוודא את תקינות ההריון ולוודא שלא מדובר בהריון חוץ רחמי).
  9. הפלה– בשלבים מוקדמים להריון יכול להופיע דימום דמוי מחזור ארוך מהרגיל (לעיתים מבלי שכלל נדע שמדובר בהפלה).
  10. לאחר הפסקת הריון תרופתית/גרידה– אי סדירות לפני המחזור הראשון לאחר ההליך, ולעיתים גם אחריו, יכול להוביל לדימום ארוך מהרגיל. אם נבדקת, מספיק להיוועץ עם רופא הנשים לגבי זה. אך אם טרם נבדקת, עליך להגיע לבדיקה ולוודא שאין מדובר בתוכן הריוני שנשאר.
  11. מצבים רפואיים-
    שחלות פוליצסטיות– נשים הסובלות מכך יכולות לסבול ממחזורים ארוכים מהרגיל.
    פוליפ ושרירנים ברחם– שרירנים הם גידולים שלרוב שפירים הגדלים בתוך ועל הרחם. רוב הנשים לא תסבלנה מתופעות לוואי, אך יש שכן וחלק מהתופעות הלוואי יהיו מחזורים כבדים ובין וסתיים.
    פוליפים גדלים בין השאר על רירית הרחם. לעיתים הם יכולים לגרום לדימומים בין וסתיים וארוכים.
    אנדומטריוזיס– מדובר בבעיה רפואית שבה רקמות מתחילות לגדול על הרחם ובין השאר לגרום לדימומים.
    בעיות בבלוטת התריס– בלוטת זו אחראית על שחרור הורמונים, ואצל נשים, גם על ההורמונים האחראים על המחזור החודשי. דימומים ארוכים יכולים להיות קשורים בבלוטה שאינה מתפקדת באופן תקין (תת או יתר פעילות).
    אם עולה החשד לבעיות בבלוטה, את תתבקשי לבצע בדיקות דם ותופני לאנדוקרינולוג למתן טיפול.
  12. סרטן צוואר הרחם והרחם– יכולים לגרום לדימומים חריגים.
  13. זיהומים– ישנם זיהומים, כמו דלקת באגן או וגינוזיס חיידקי, או מחלות מין כמו כלמידה שיכולים לגרום לדימום ממושך מהרגיל, או לדימום בין וסתי. אם את חווה כאבים בזמן יחסי מין, מתן שתן והפרשות חריגות, עליך להיבדק אצל רופא/ת הנשים שלך.

מתי לראות רופא-

תמיד כדאי להיוועץ עם רופא נשים בכל פעם שמשהו מרגיש שלא כשורה.

גם אם אין בעיה שגורמת למחזורים אורכים, כיום ישנם טיפולים שיכולים להקל עליך בכל חודש מהמחזור ומכל תופעות הלוואי הנלוות לו.

במקרים הבאים עליך לראות רופא ללא דיחוי

  1. דימום נרתיקי שאינו מפסיק- במקרים בהם את מספיגה יותר מפד בכל חצי שעה, עליך לראות רופא. החשש העיקרי שלנו הוא איבוד גדול של דם.
  2. אם את מדממת וזה מלווה בקרישי דם גדולים.
  3. אם את בהריון או לאחר לידה ומדממת.

האם דימום ארוך יכול להוביל לבעיות רפואיות בהמשך?

דימום ללא סיבה רפואית ברקע שגורמת למצב יכולה להוביל להופעת אנמיה.

אנמיה גורמת לעייפות וחולשה ומאובחנת בבדיקת דם. אין מדובר במצב רפואי בהול אך כן שדורש נטילת תוסף ברזל כדי להעלות את הרמה לתקינה.

 

לסיכום,

ישנן סיבות לדימום ממושך, ולא תמיד הן מדאיגות. ההמלצה היא תמיד להיוועץ, ורצוי אף להיבדק כדי להסיר את החשש שמא מדובר בבעיה רפואית נוספת שדורשת טיפול.

אין לעשות כל שימוש בתוכן | המידע באתר אינו מהווה חוות דעת/יעוץ/ שרות רפואי- יש לפנות ליעוץ מקצועי בהתאם לסיבות הספציפיות

Scroll to Top
דילוג לתוכן